Over mij

-testsite-

Wie ben ik

Ik ben geboren in 1961 in de provincie Groningen en sinds een aantal jaren woon ik met mijn partner in Drachten, Friesland. 

Na het verlies van mijn zoon in 2017 ben ik gaan nadenken over de zin van mijn leven. Hoe nu verder? Met een zorgachtergrond en leidinggevende ervaring heb ik gekozen om mijn hart te volgen door mij als rouwcoach volledig te gaan richten op de veerkracht in ieder mens. Doordat ik zelf heb ervaren wat er gebeurt als je het allerliefste wat je hebt verliest, ben ik nog meer in staat om jouw als coach te begeleiden, echt te luisteren en ruimte te geven aan jouw verdriet, zodat je tijd krijgt om jouw verlies in je leven mee te nemen. Welk verlies dat ook is. Omgaan met verlies en verdriet is voor ons allemaal verschillend. Een scheiding, verlies van werk, verlies van huis en haard, verlies van een leven. Het verandert je als mens. 
Met mijn hulp als coach kun je kijken naar jouw manier van omgaan. Wat betekent dit verlies voor jou en hoe ga je verder met je nieuwe leven. 

Door de coachopleiding te volgen bij Wagner leerde ik mijzelf opnieuw kennen. De ontdekking wat werkelijk belangrijk is in dit leven geeft zoveel zelfinzicht.
In mijn leven heb ik de nodige ups en downs meegemaakt. Verliezen van zwangerschappen in een pril stadium, echtscheiding, verlies van werk en het verlies van mijn zoon door een ongeval zijn heftige ervaringen. Tegelijkertijd heb ik ook mooie stappen in mijn leven gemaakt, bijzondere mensen ontmoet, waardoor ik een nieuw pad bewandel.
Ik heb weer leren genieten met mijn verlies. Ik heb mijn missie in het leven gevonden; oprecht luisteren en ondersteunen bij verlies en rouw.
Met deze kennis en ervaring wil ik mensen en groepen ondersteunen in de zoektocht naar zingeving. Zoeken naar een nieuw doel, begrip of naar meer kennis en inzicht over verlies en rouw.
Dat is voor mij de reden dat ik nu als rouwcoach mensen individueel en in groepen begeleid. (Klik hierboven op de link voor meer info)

Mijn ervaringen deel ik ook graag door het geven van mijn lezing  ‘Van zin maken naar zingeving’.  Uit tegenslag komen bijzondere dingen voort. Door de lezing komt er een gesprek op gang met publiek waarin openhartig gesproken kan worden over eigen ervaringen. (Klik hierboven op de link Workshop/Lezing voor meer info)

Daarnaast ben ik trainer en trainingsacteur. Hierdoor ben ik breder inzetbaar. Zie mij in deze rol als levend lesmateriaal en sparringpartner bij het verbeteren van communicatie. Ook in deze rol kan ik veel betekenen bij het omgaan met verlies en verdriet binnen teams en voor leidinggevenden. (Klik hierboven op de link voor meer info)

Opleiding

 • Trainersopleiding I.C.M
 • Trainingsacteur-academie in Leeuwarden
 • Wagner Post HBO Transformationeel coachen
 • Cursussen op gebied van communicatie, feedback, palliatieve zorg
 • Managementopleiding 
 • Dialyse-opleiding 
 • Verpleegkundige opleiding 

Werkervaring

 • Rouwconsulent
 • Transformationeel Coach
 • Trainer van teams
 • Trainingsacteur
 • Workshop voor bedrijven: ‘Rouw op je dak’
 • Lezingen over mijn ervaring met verlies. Het verlies en de veerkracht die dat heeft gebracht ‘Van zin maken naar zingeving’
 • Coach WWZ en rouwconsulent bij de KwadrantGroep / Friese Wouden
 • Examinator bij de post-HBO Coachopleiding Wagner
 • Manager WWZ bij de KwadrantGroep / Friese Wouden
 • Zorgcoördinator ouderenzorg Noorderbreedte
 • Als vrijwilliger bij UNICEF (Gastlessen op scholen en presentaties over UNICEF-thema’s bij maatschappelijk geïnteresseerde organisaties in Noord-Nederland)
 • Teamleider LifeLines  (Onderzoek naar gezond ouder worden)
 • Keymember Nederlandse dialyseverpleegkundigen in Europa EDTNA (organiseren en voorzitten van Europese congressen)
 • PR-verpleegkundige Noord-Nederland (verpleegkundigen motiveren voor dialyse-opleiding)
 • Oprichten dialysecentrum in het Martini Ziekenhuis Groningen
 • Kliniekhoofd interne kliniek AZG nu UMCG
 • Verpleegkundige, waarnemend hoofd en dialyseverpleegkundige in AZG nu UMCG

* Als coach aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. De NOBCO

Heb je vragen?